Važne informacije i obavijesti

OPOZIV


Tvrtka STIHL sa tržišta povlači ograničen broj prskalica STIHL SR 430 i STIHL SR 450,


Waiblingen, 15.07.2021.


U okviru kontrole kvalitete u proizvodnji STIHL, utvrđeno je da na ograničenom broju STIHL prskalica SR 430 i SR 450 zamašnjak može imati pukotine. Ova oštećenja mogu prouzročiti pucanje zamašnjaka tijekom rada uređaja. Ukoliko se takav kvar pojavi tijekom rada uređaja, isti predstavlja opasnost od ozljeda kako za korisnika, tako i za treće osobe. Tvrtka STIHL je kao odgovorni proizvođač odlučila opozvati gore navedene prskalice i dati ih na popravak.


Samo stručne osobe mogu prepoznati oštećeni zamašnjak. 


Ova informacija se odnosi na sve uređaje sa serijskim brojevima motora 369259472 do uključujući 370391433.


Ukoliko ste prskalicu STIHL SR 430 ili STIHL 450 kupili 2020. ili 2021. godine te je serijski broj uređaja u gore navedenom rasponu serijskih brojeva, molimo Vas da odmah prestanete koristiti uređaj.


Obratite se Vašem STIHL ovlaštenom trgovcu kako bi se izvršila zamjena zamašnjaka. Ovaj popravak je za Vas besplatan.


Molimo Vas za razumijevanje te da ovaj opoziv shvatite kao mjeru predostrožnosti. Podržite ovu mjeru u interesu Vaše osobne sigurnosti.


Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo kontaktirajte Vašeg STIHL ovlaštenog trgovca.


Pronađi STIHL ovlaštenog trgovca


OPOZIV

Tvrtka STIHL sa tržišta povlači određeni broj Brusnih parača STIHL TS 410 i STIHL TS 420,

Waiblingen, 01. lipnja 2021. 

Slika: Brusni parač STIHL TS 410 / STIHL TS 420

Testom kvalitete tvrtke STIHL kod određenog broja brusnih parača STIHL TS 410 i TS 420 iz niže navedenog raspona serijskih brojeva, utvrđen je prenategnuti spoj između zamašnjaka i radilice. Prekomjerno zatezanje ove veze može oštetiti zamašnjak te može dovesti do pucanja zamašnjaka za vrijeme rada motora. Ukoliko se takav kvar pojavi tijekom rada uređaja, isti predstavlja opasnost od ozljeda, kako za korisnika tako i za treće osobe. Oštećeni zamašnjak nije moguće otkriti vizualnim pregledom. 

Ova informacija se odnosi na sve brusne parače sa serijskim brojevima motora 189442634 do uključujući 190001700

Ukoliko posjedujete brusni parač STIHL TS 410 ili TS 420 iz gore navedenog raspona serijskih brojeva, molimo Vas da odmah prestanete koristiti uređaj!

Obratite se Vašem STIH ovlaštenom trgovcu kako bi se izvršila zamjena zamašnjaka.

Ovaj popravak je za Vas besplatan.

Molimo Vas za razumijevanje te da ovaj poziv shvatite kao mjeru predostrožnosti.

Podržite ovu mjeru u interesu Vaše osobne sigurnosti.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, molimo kontaktirajte Vašeg STIHL ovlaštenog trgovca. 


Pronađi STIHL ovlaštenog trgovcaNEPOUZDANE ONLINE PONUDE ZA STIHL GTA 26

Ovih dana pojavio se velik broj internetskih stranica i reklama dobavljača upitne vjerodostojnosti koji nude  STIHL akumulatorsku vrtnu pilu GTA 26 po sumljivo niskoj cijeniod 24 do 49 USD. Prevaranti odaju dojam kako su  izravno povezani s proizvođačem, tvrtkom STIHL, koristeći službeni slikovni materijal i internetske adrese povezane s tvrtkom STIHL. Međutim, kupci koji se odluče za ove proizvode, nakon obavljene narudžbe i uplate ne zaprimaju originalni STIHL proizvod.

Ovi se oglasi pojavljuju na različitim internetskim platformama, poput Instagrama i Facebooka. Tvrtka STIHL intenzivno istražuje ovo pitanje i u kontaktu je s nadležnim tijelima.

Važno: STIHL proizvodi dostupni su samo putem licencirane servisno prodajne mreže STIHL ovlaštenih trgovaca i servisa te kroz autoriziranu mrežu online trgovina. Preporučena maloprodajna cijena vrtne akumulatorske pile STIHL GTA, uključujući akumulatorsku bateriju i punjač, iznosi 1.125,00 kuna. Svako značajnije odstupanje od ovog iznosa povod je za sumnju u originalnost proizvoda. 

¡MOW® KORISNIČKI PODACI

Kako je VIKING integriran u robnu marku STIHL -   nova aplikacija "iMOW®" u upečatljivoj STIHL Orange zamjenjuje prethodni softver aplikacije. Molimo vas da se jednom prijavite sa svojom adresom e-pošte i lozinkom te da potvrdite svoje korisničke podatke .

KOMPATIBILNOST S GORIVOM E10

Kako bi se zaštitile zalihe sirove nafte i klima, gorivo E10 uvedeno je širom EU. Oznaka E10 označava kraticu: "E" označava alkohol, etanol koji se dodaje u benzin. Broj 10 označava da udio etanola može biti i do 10%. Konvencionalni benzin Super s najviše 5% etanola i dalje je  dostupan. Gorivo E10 na benzinskim se crpkama može prepoznati po nazivu "NormalE10", "SuperE10" ili "SuperPlusE10" na mlaznici za gorivo ili pumpi za gorivo.

Gorivo E10 u pravilu je pogodno za sve STIHL motorne pile i motorne uređaje s motorima Briggs & Stratton, Kawasaki i Kohler. Kako bi se kompenzirao izmijenjeni sastav goriva, može se pojaviti potreba dodatnog podešavanja karburatora. Savjetujemo, da posjetite specijaliziranog STIHL trgovca.

STIHL preporučuje da mješavinu za dvotaktne motore  pripremljenu s gorivom E10 ne čuvate dulje od 30 dana, kako bi se minimalizirao stupanj segregacije goriva. U tom kontekstu, segregacija znači: Vlaga sadržana u zraku veže etanol i taloži se na dnu spremnika. To može prouzrokovati teškoće u radu motora. Odvojeno gorivo više nije pouzdano, čak ni nakon što se snažno protrese.

U pravilu, neodgovarajuća pogonska sredstva ili omjer mješavine goriva i ulja koji odstupa od propisane, mogu 

Dovesti do oštećenja na pogonu. Stoga su preporučujemo uporabu STIHL MotoMix i STIHL Moto4Plus goriva, koja su posebno prilagođena za motore i jamče visoke performanse te dugi životni vijek. Za razliku od goriva kupljenih na benzinskim crpkama, ova goriva mogu bez problema biti pohranjena tijekom duljeg razdoblja.

UPOZORENJE NA MOTORNE PILE KOJE NE ISPUNJAVAJU EU NORME

Na europskom tržištu se putem raznih oblika trgovine sve se više prodaju uređaji koji »nisu sukladni« s propisima EU. "Nesukladnost" podrazumijeva neispunjavanje relevantnih zakonskih zahtjeva, posebice propisa o sigurnosti i emisiji ispušnih plinova, koji osiguravaju kako zaštitu korisnika, tako i zaštitu okoliša.

Pri DPLF (Deutsche Prüf- und Zertifizierungsstelle für Land- und Forsttechnik) ovlaštenoj, priznatoj neovisnoj instituciji za testiranje, razne vrte motornih pila podvrgnute su svim testovima, koje je za takav uređaj potrebno provesti prije stavljanja proizvoda na tržište EU. Ispitani uređaji nisu ispunjavali zakonske zahtjeve usklađenih normi za sigurnost i zaštitu okoliša. To može dovesti do povećanog  rizika od ozljeda korisnika i trećih osoba, kao i povećanog   rizika za zdravlje i onečišćenja okoliša zbog prekomjerne emisije ispušnih plinova. Izmjerene vrijednosti u velikoj su mjeri premašile zakonom dopuštene granične vrijednosti. Sukladno tome, ovakvi uređaji ne smiju se stavljati na tržište EU, a uređaji koji su već prisutni na tržištu, predstavljaju ozbiljan rizik.

U izravnoj usporedbi na temelju tri uzorno provedena ispitivanja, izvedena s originalnom motornom pilom STIHL MS 440  i motornom pilom PowerHaus KW 6500, koja nije sukladna propisima EU, posebno su bile izražene razarajuće posljedice. Pri tom, motorna pila PowerHaus KW 6500 ne predstavlja samo opasnost za korisnika, već ga obmanjuje i po izgledu originalnog proizvoda korištenjem tipične sheme boja - STIHL narančasto/sive, čime se krše i STIHL zaštitna prava (zaštićeni dizajn i kombinacija narančasto/svijetlo sive boje).  

PIRATSKI PROIZVODI I PIRATSTVO ROBNE MARKE 

Iako STIHL proizvode, između ostalog, karakteriziraju strogi standardi kvalitete i sigurnosti, kod piratskih proizvoda to nije slučaj. Reći ćemo vam kako se zaštititi od opasnih krivotvorina.

UPOZORENJE NA PIRATSKE PROIZVODE I KRIVOTVORINE

PIRATSTVO MARKE I PROIZVODA: KRIVOTVORINE SU  VELIKI IZVOR OPASNOSTI

Savjetuje se oprez: privodno povoljne cijene često se skupo plaćaju, jer niska cijena krivotvorenih pila smanjuje njihov životni vijek, performanse i, prije svega, sigurnost. Međutim, krivotvorine se ne nude uvijek po niskim cijenama. U mnogim su slučajevima cijene su tek nešto  niže od cijene originalnih proizvoda, čime se želi stvoriti  dojam da se radi o originalnim STIHL proizvodima.

Krivotvorine su glavni izvor opasnosti

Dok STIHL proizvodi, između ostalog, ispunjavaju stroge standarde kvalitete i sigurnosti, kod krivotvorina to nije slučaj. U mnogim slučajevima krivotvoreni uređaji već su  nakon kratkog vremena uporabe neupotrebljivi  te ih zbog nedostatka rezervnih dijelova nije moguće popraviti. Uz to, sigurnosno relevantna oprema često je neispravna ili u potpunosti nedostaje. Primjerice, prednji štitnik ruke za automatsko kočenje lanca, koji je najvažnija sigurnosna oprema kod motorne pile, može se odlomiti već pri vađenju krivotvorene motorne pile iz ambalaže. 

Od svih proizvoda najčešće se pojavljuju krivotvorine STIHL motornih pila. Piratski proizvodi najčešće dolaze iz Kine i zbog svoje narančasto sive boje slični su originalnim STIHL proizvodima. Osim toga, kupci su zavedeni dodanim krivotvorenim naljepnicama „STIHL“ te u nekim slučajevima, dodavanjem lažne oznake poznatih modela poput „MS 440“. Osim boje i oznake modela, ove pile nemaju ništa zajedničko sa originalnim STIHL motornim pilama.

Kako se zaštiti?

Ukoliko se ovakvi proizvodi prodaju na ulici, tržnici ili u prtljažniku vozila, to je uvijek siguran znak da se radi o prodaji krivotvorina, nekvalitetnih i rizičnih proizvoda. Jednako vrijedi za ponudu takvih proizvoda na internetu. STIHL prodaje svoje proizvode isključivo putem mreže STIHL ovlaštenih trgovaca, koji jamče originalnost proizvoda te osiguravaju servis i kompetentno savjetovanje. Možete biti sigurni da kod Vašeg STIHL ovlaštenog trgovca nećete kupiti jeftinu krivotvorinu, već stopostotnu STIHL kvalitetu. 

Napomena:
U slučaju nedoumica, savjetujte se sa STIHL ovlaštenim trgovcem. Za upite slobodno nam se obratite na info@unikomerc-uvoz.hr