STIHL

Kada je osnivač tvrtke Andreas Stihl sredinom 1920-ih godina shvatio da se rad u šumi većinom obavljao pomoću sjekira i fizičke snage, nije mogao odustati od ideje kako olakšati rad u tom okruženju.

Nakon razmišljanja, slijedila je ideja, a iz ideje proizašao je izum. Od tada, ime STIHL predstavlja izvanredne inovacije, vrhunsku tehnologiju, prvoklasnu kvalitetu i uslugu. To je ono što korisnici cijene: STIHL je najprodavaniji brend motornih pila u svijetu od 1971. godine. No, STIHL ne bi bio STIHL da se tvrtka odmarala na postignućima.

>> Olakšati ljudima rad s prirodom i u prirodi. <<

Andreas Stihl, osnivač tvrtke
Andreas Stihl, osnivač tvrtke

SVJETSKI TRŽIŠNI LIDER SA SNAŽNIM KORIJENIMA

Vizija osnivača Andreasa Stihla ostaje pokretačka snaga i vodilja do danas. Od svojih početaka kao proizvođača strojeva, STIHL se razvio u tržišnog i tehnološkog lidera. Proizvodi STIHL olakšavaju rad u šumarstvu i poljoprivredi, održavanju krajolika, građevinarstvu te zadovoljavaju zahtjeve privatnih i profesionalnih korisnika diljem svijeta. STIHL posjeduje jedinstvenu stručnost i sposobnosti koje na tržište neprestano donosi nove, napredne, konkurentske i revolucionarne proizvode.

Uvijek inovativan, uvijek snažan

Stroj za obaranje stabla tip A

1929.
Težina: 46 kg
Snaga: 4,4 kW / 6 KS

Benzinska pila MS 500i

2019.
Težina: 6,2 kg
Snaga: 5 kW / 6,8 KS

Akumulatorska pila MSA 300

2022.
Težina: 5,4 kg (bez baterije)
Snaga: 3 kW / 4,1 KS

Danas Grupacija STIHL djeluje kroz 38 vlastitih tvrtki i surađuje s 120 uvoznika širom svijeta, pokrivajući više od 160 zemalja. Sa mrežom od preko 45,000 specijaliziranih trgovaca, nudeći širok asortiman proizvoda pod zaštitnim znakom STIHL, uključujući motorne pile, kose i trimere za travu, kosilice, škare za živicu, prskalice, visokotlačne perače, puhače, sječkalice, kopače, uređaje za bušenje, tresače plodova, uređaje za rezanje betona i druge.

Unatoč rastućem uspjehu, tvrtka zadržava obiteljski karakter, temeljeći svoj kontinuirani razvoj na očuvanju osnovnih vrijednosti. STIHL se ponosi svojim održivim uspjehom, vjerujući da usklađivanje s trajnim vrijednostima ostaje ključ njihove poslovne filozofije.