O nama


Poduzeće „Unikomerc – uvoz“ d.o.o. Zagreb osnovano je 8. prosinca 1997. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću. Društvo je nastalo izdvajanjem odjela STIHL iz društva „UNIKOMERC“ d.d. koji je osnivač i jedini vlasnik.

Suradnja s tvrtkom „Andreas Stihl“ započela je 1959. godine kada je potpisan prvi Ugovor o zastupanju za područje tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Tada „Unikomerc“ među prvima organizira seminare za šumske radnike te uvodi motorne pile u šumarstvo a zatim i u druge privredne grane. Osamostaljenjem Republike Hrvatske i pretvorbom „Unikomerc – uvoz“ d.o.o. iz zastupnika prerasta u ekskluzivnog uvoznika i distributera STIHL proizvoda za područje Republike Hrvatske, te temeljem ugovora sklopljenog između tvrtke „Andreas Stihl AG & Co. KG“ i društva „Unikomerc – uvoz“ posjeduje licencu za korištenje oznaka i robne marke STIHL.

Do 2019. godine društvo „Unikomerc – uvoz“ d.o.o. je i ekskluzivni uvoznik i distributer VIKING proizvoda proizvođača „VIKING GmbH“, koji posluje u 100 % vlasništvu grupacije STIHL, a prodajni program obuhvaća asortiman vrtnih uređaja. Od 01.01.2019. godine tvrtka STIHL cjelokupni asortiman proizvoda proizvođača VIKING prodaje isključivo pod robnom markom STIHL. Integriranjem oba asortimana proizvoda u jednu robnu marku stvara se veća transparentnost te se prodajne i marketinške aktivnosti koncentriraju isključivo na robnu marku STIHL.

Prodajni program STIHL obuhvaća široki asortiman proizvoda: za šumarstvo, građevinsku djelatnost, poljoprivredu, komunalnu djelatnost, voćarstvo, vrtlarstvo, uređenje okoliša i sl. Također, STIHL u svom asortimanu nudi i akumulatorsku tehnologiju kao tehnologiju budućnosti. Za svaki uređaj nudi i pribor i rezervne dijelove.

Danas tvrtka opskrbljuje hrvatsko tržište putem razvijene distributivne mreže specijaliziranih trgovaca i servisera. Sjedište poduzeća je Amruševa 10, Zagreb. Izgradnjom nove zgrade, sredinom 2011. godine poduzeće je preselilo na novu lokaciju u Veliku Goricu, Ulica Ljudevita Posavskog 56, s ukupnim skladišnim prostorom površine preko 2.000 m2, uredskim prostorijama i izložbenim salonom veličine cca 80 m2 opremljenim gotovo cjelokupnim prodajnim asortimanom, s naglaskom na novitete. Uz te kapacitete, te putem svojih službi - marketinga, prodaje i tehničke službe te stalnim ulaganjem i edukacijama u svoj kadar poduzeće "UNIKOMERC-UVOZ" d.o.o. spremno je odgovoriti svim zahtjevima hrvatskog tržišta.