O nama


Naše poduzeće je osnovano 1998. godine kao ekskluzivni uvoznik i distributer STIHL i VIKING proizvoda za područje Republike Hrvatske. Nastalo je izdvajanjem odjela STIHL iz poduzeća UNIKOMERC koji je naš osnivač i jedini vlasnik.

Danas opskrbljujemo hrvatsko tržište putem razgranate mreže satkane od velikog broja specijaliziranih trgovaca i servisera.

Naravno naša suradnja s firmom STIHL ne počinje osnivanjem UNIKOMERC-UVOZ-a d.o.o., već kontinuirano nastavlja suradnju UNIKOMERC-a, koja je započela još 1959 godine, kada je potpisan prvi ugovor o zastupanju firme Andreas Stihl za područje tadašnje Jugoslavije.

Unikomerc među prvima organizira seminare za šumske radnikete uvodi motorne pile ušumarstvo a zatim i u druge privredne grane. Osamostaljenjem Republike Hrvatske i pretvorbom privrede, Unikomerc iz zastupnika prerasta u ekskluzivnog uvoznika programa STIHL i VIKING proizvoda.

Tu svoju djelatnost Unikomerc d.d. 1998 prenosi na svoje novo osnovano poduzeće UNIKOMERC-UVOZ d.o.o.

U ljeto 2011. godine tvrtka "UNIKOMERC-UVOZ" d.o.o. preselila je svoje uredske i skladišne prostorije u novu zgradu u Velikoj Gorici, ulica Ljudevita Posavskog 56. Time su skladišni prostori povećani na više od 2000 m2.

U sklopu nove zgrade nalazi se i izložbeni salon veličine cca 80 m2, u kojem se može razgledati gotovo cjelokupni prodajni asortiman, s težištem na novitetima i ponudama iz aktualnih prodajnih akcija. Uz te kapacitete, te putem svojih službi - marketinga, prodaje i tehničke službe - poduzeće "UNIKOMERC-UVOZ" d.o.o. spremno je odgovoriti svim zahtjevima hrvatskog tržišta.