Unikomerc Uvoz Yt kanal

RT 4082

Okretna traktorska kosilica za košnju oko drveća i grmlja

RT 4082

Kataloški broj: 6140 200 0004

Povećaj
Slike

Ova kompaktna i okretna traktorska kosilica posebno je prikladna za košnju travnjaka okućnice na kojoj je potrebno zaobilaziti mnoštvo prepreka kao što su ukrasno grmlje ili stabla. To ovaj stroj može obaviti bez problema zahvaljujući iznimno malom zaokretnom krugu odn. velikom kutu kojeg kotači mogu postići u odnosu na pravac kosilice. Vozačko sjedalo moguće je podesiti po više osi i na taj ga način prilagoditi stasu svakog vozača. Podni nivo ove kosliice nisko je nad tlom, tako da je iznimno lako popeti se u vozačku poziciju. Upravljanje hodom kosilice obavlja se pritiskom na samo jednu papučicu, nagib koje određuje giba li se kosilica prema naprijed ili unatrag. Praktična i lagana poluga na upravljačkoj ploči zadužena je za aktiviranje sustava za košnju. Uređaj je opremljen košarom za otkos zapremnine 250 litara, a čije je pražnjenje moguće izvesti lako i bez napuštanja vozačkog sjedišta zahvaljujući anatomski oblikovanoj poluzi za zakretanje košare. Sustav prikupljanja otkosa omogućava iznimno precizno i učinkovito uklanjanje trave s pokošene plohe. Po želji moguće je kosilicu opremiti dodatnim setom za usitnjavanje otkosa (malčiranje). Tim procesom vraćamo tlu travnjaka vrijedne mineralne tvari i značajan dio vlage, budući da usitnjeni otkos ostaje na tlu travnjaka, i tako dobrim dijelom čuva tlo od iscrpljivanja i isušivanja. 

Verzija

Kataloški broj
Cijena
 • RT 4082 6140 200 0004 24375,00 kn*

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2020. godine, važeća za tržište RH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RT 4082

Specifikacija

Prikladna za travnjakedo 4.000 m²
Širina košnje80 cm
Visina košnje35-90 mm
Zapremnina košare250 l
Pogonhidrostatski
Kapacitet spremnika goriva6 l
Obujam motora452 cm³
Snaga motora7,6 kW / 10,3 PS
Broj okretaja radnog alata2.700 U/min
Širina uređaja90 cm
Duljina uređaja s košom za sakupljanje trave213 cm
Visina uređaja do sjedala118 cm
Težina uređaja202 kg
Zajamčena razina zvučne snage LWAd100 dB(A)
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA86 dB(A)
Nesigurnost KpA2 dB(A)
Nesigurnost vibracija sjedala K0,3 m/s²

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RT 4082

Posebne značajke

 • Turf-Reifen
  Profilirani pneumatici

  Profilirani veliki pneumatici svojom velikom gaznom površinom štite travnjak od nagnječenja. Urezi na njihovoj površini osiguravaju precizan hod kosilice. 

 • Anhängevorrichtung
  Priprema za priključivanje dodatne opreme

  Integrirana priprema za priključivanje dodatne opreme omogućava olakšano opremanje kosilice dodacima kao što je praktična prikolica za transport otkosa ili alata, a koju je samu za sebe moguće koristiti kao spretna ručna kolica. 

 • Zentrale Schnitthöhenverstellung
  Centralno podešavanje visine košnje

  Ručka za centralno podešavanje visine košnje smještena je tik uz vozačevo sjedište. Praktična i na dohvat ruke, omogućava podešavanje visine košnje bez napora i u osam stupnjeva. 

 • Robuster Rahmen
  Robusni okvir vozila

  Okvir ove traktorske kosilice iznimno je čvrst i elastičan, te je odgovoran za kompaktnu građu uređaja koja omogućuje stabilno i pouzdano priključivanje dodatnih elemenata, kao što je npr. ralica za snijeg. 

 • Gefederter und verstellbarer Sitz
  Amortizirajuće i podesivo upravljačko sjedalo

  Savršena sjedaća pozicija za poslužioca ove kosilice namjestiva je bez upotrebe dodatnog alata. Time se postiže optimalna radna pozicija za radnika svakog stasa. 

 • Kleiner Wendekreis
  Mali opseg zaokretnog kruga

  Zahvaljujući svojoj kompaktnoj formi i malom zaokretnom krugu, ova kosilica prikladna je za košnju na svim površinama bez obzira na prepreke kao što su ukrasno grmlje, stabla ili staze. Dobroj upravljivosti dodatno doprinosi izvrsna preglednost terena ispred kosilice. 

 • Niedriger Durchstieg
  Nizak nivo podne razine

  Nizak nivo podne razine kosilice omogućava lako uspinjanje do upravljačkog sjedišta, kao i silazak sa stroja. 

 • Fangleitsystem
  Usmjerivački sustav

  Usmjerivački sustav smješten na bočnim stranama kosišta služi usmjerivanju trave u sustav kosišta osiguravajući pritom uvijek stalnu širinu košnje. 

 • Grasfangkorb mit Säbelgriff
  Košara za otkos sa zakrivljenom polugom za pražnjenje

  Košara za otkos sa zakrivljenom polugom za pražnjenje napravljena je od iznimno otporne polimerne mase i sazdana je tako da omogućava pražnjenje košare bez napora i bez silaska s upravljačkog sjedišta. Geometrija same košare omogućava optimalno i potpuno ispunjavanje košare otkosom, kao i temeljito pražnjenje. Pranje i čišćenje košare obavlja se jednostavno.

 • 1-Pedal-Fahrantrieb
  Upravljanje voznim funkcijama pomoću jedne nožne pedale

  S ciljem olakšanja i pojednostavljenja upravljanja kosilicom, pogonski uređaj uobličen je tako da se vožnjom upravlja pomoću jedne nožne pedale. Nagibom pedale zadaje se hod stroja prema naprijed odnosno unatrag. Također, osjetljivost ove upravljačke komande omogućava lako i precizno odabrati željenu brzinu kretanja odnosno stajanje na mjestu. U slučaju potrebe za oštrim zaustavljanjem to se obavlja pritiskom na posebnu pedalu kočnice. 

 • Elektromagnetische Messerkupplung (EBC)
  Elektromagnetsko kvačilo sustava noževa

  Elektromagnetsko kvačilo sustava noževa omogućava brzo i učinkovito pokretanje odnosno zaustavljanje sustava noževa kosišta. Tom funkcijom upravlja se lako s upravljačkog sjedišta. 

 • Mulchfunktion
  Funkcija usitnjavanja otkosa - dodatak (nadoplata)

  Dogradnjom sustava za usitnjavanje otkosa ovaj stroj osposobljava se za tzv. malčiranje. U tu svrhu potrebno je skinuti košaru za otkos i sa stražnje strane uređaja u tunel za transport otkosa u košaru umetnuti blokadu tunela. Na taj način zadržavamo otkos u prostoru kosišta, gdje biva sasjeckan u male segmente. Tako usitnjen otkos potom pada natrag na tlo travnjaka, gdje biva ostavljen u svrhu prihrane tla vrijednim mineralnim sastojcima, te s ciljem očuvanja vlažnosti tla, a i zaštite vlati trave od negativnog utjecaja UV zraka. Ovaj način iskorištavanja otkosa ujedno nas oslobađa obaveze za zbrinjavanjem pokošene trave. 

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RT 4082

Pribor

 • AGW 098
  AGW 098 Valjak za poravnavanje travnjaka

  Valjak za poravnavanje travnjaka, širine 98 cm, za sve modele traktorskih kosilica.

  Proizvod

  Cijena
  • AGW 098 Valjak za poravnavanje travnjaka2375,00 kn*
 • AAH 200 - Abdeckhaube
  AAH 200 - Zaštitna cerada

  Zaštitna cerada nudi učinkovitu zaštitu kosilice od prašine i onečišćenja podmazanih dijelova uređaja, te omogućava uredno skladištenje u spremištu. 

  Proizvod

  Cijena
  • AAH 200 - Zaštitna cerada1312,50 kn*
 • PICK UP 300
  PICK UP 300

  Ova praktična prikolica za traktorsku kosilicu može poslužiti i pri obavljanju poslova u vrtu ili povrtnjaku u funkciji ručnih kolica (tački). Idealna je za prijevoz tereta do 150 litara volumena.

  Proizvod

  Cijena
  • PICK UP 3003375,00 kn*
 • ACB 010 - Erhaltungsladegerät
  ACB 010 - Uređaj za punjenje i održavanje akumulatora

  Uređaj za punjenje i održavanje akumulatora pomaže održati akumulator uvijek napunjenim i spremnim, a ujedno produljuje radni vijek i kapacitet akumulatora. Jednostavnim priključivanjem na kućnu naponsku mrežu i na akumulator osigurati ćemo uvijek pun i ispravan akumulator. 

  Proizvod

  Cijena
  • ACB 010 - Uređaj za punjenje i održavanje akumulatora450,00 kn*
 • AMK 082 - Mulchkit
  AMK 082 - Kit za usitnjavanje otkosa (malčiranje)

  Pomoću kita za usitnjavanje otkosa (malčiranje) za traktorske kosilice širine košnje 80 cm otkos se usitnjava u sitne segmente. Struja zraka koju stvaraju noževi kosišta i koja odiže vlati trave uspravno nad tlom održava otkos u zraku kako bi ga noževi usitnili, no kad segmenti postanu površinom premaleni, padaju na tlo među vlati trave na travnjaku. Ostavljanjem otkosa na travnjaku na ovaj način tlu se vraćaju važne mineralne tvari i vlaga, a dugotrajnom primjenom ove taktike košnje postiže se gustoća, zdravlje i homogenost travnjaka. 

  Proizvod

  Cijena
  • AMK 082 - Kit za usitnjavanje otkosa (malčiranje)962,50 kn*
 • ADF 400 - Deflektor
  ADF 400 - Deflektor

  Ovaj priključak namijenjen je usmjeravanju otkosa iz traktorske kosilice prema tlu tijekom košnje kako ne bi nekontrolirano letjeo naokolo, a pomaže i pri ravnomjernom rasporedu otkosa po travnjaku u svrhu sušenja ili prihrane. 

  Proizvod

  Cijena
  • ADF 400 - Deflektor962,50 kn*
 • ASP 100 - Schneeräumschild
  ASP 100 - Ralica za snijeg

  Ova ralica za snijeg širine 100 cm omogućava učinkovito iskorištenje vaše traktorske kosilice i zimi. Podešavanje ploče za odgrtanje po visini i postrance moguće je obavljati i u udobnosti upravljačkog sjedišta. 

  Proizvod

  Cijena
  • ASP 100 - Ralica za snijeg7625,00 kn*
 • ASK 016 - Schneeketten
  ASK 016 - Lanci za snijeg

  Ovi praktični lanci za snijeg omogućuju sigurnu i učinkovitu vožnju zasniježenim površinama. Prikazani model namijenjen je 16-inčnim pneumaticima.

  Proizvod

  Cijena
  • ASK 016 - Lanci za snijeg750,00 kn*
 • ADL 012 - Diagnose-Ladegerät
  ADL 012 - Uređaj za punjenje i dijagnostiku akumulatora

  Uređaj za punjenje i dijagnostiku akumulatora namijenjen je optimalnom punjenju akumulatora i otkrivanju kvarova i nedostataka na akumulatorima napona 12 V.

  Proizvod

  Cijena
  • ADL 012 - Uređaj za punjenje i dijagnostiku akumulatora725,00 kn*
 • APO 030 - Benzinabsaugpumpe
  APO 030 - Usisna pumpa za gorivo

  Usisna pumpa za gorivo omogućava odstranjivanje goriva iz spremnika.

  Proizvod

  Cijena
  • APO 030 - Usisna pumpa za gorivo115,49 kn*

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

Kolačići na Unikomerc-uvoz web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK