Unikomerc Uvoz Yt kanal

STIHL upozorava na piratske proizvode i piratstvo robne marke

piratstvo

Oprez: prividno jeftina kupnja često je najskuplja, jer niska cijena krivotvorenih pila smanjuje njihov životni vijek, snagu te prije svega sigurnost proizvoda. Međutim, krivotvorine nisu uvijek jeftine. Vrlo često se događa da su cijene krivotvorenih proizvoda tek nešto niže od cijene originalnih proizvoda. Na taj način stvara se dojam da se radi o originalnom STIHL proizvodu. 

Krivotvorine predstavljaju veliku opasnost

Dok STIHL proizvodi ispunjavaju stroge standarde kvalitete i sigurnosti, kod krivotvorina to nije slučaj. Često se događa da su krivotvoreni proizvodi već nakon kratkog vremena uporabe neupotrebljivi  te ih zbog nedostatka rezervnih dijelova nije moguće popraviti. Osim toga, oprema koja je važna za sigurnost, često je neispravna ili potpuno nedostaje. Tako se, na primjer, prednji štitnik ruke za automatsko kočenje lanca, koji je najvažnija sigurnosna oprema kod motorne pile, može odlomiti već prilikom raspakiravanja krivotvorene pile.

Od svih proizvoda najčešće se pojavljuju krivotvorine STIHL motornih pila. Piratski proizvodi najčešće dolaze iz Kine i zbog svoje narančasto sive boje slični su originalnim STIHL proizvodima. Osim toga, kupci su zavedeni dodanim krivotvorenim naljepnicama „STIHL“ te u nekim slučajevima, dodavanjem lažne oznake poznatih modela poput „MS 440“. Osim boje i oznake modela, ove pile nemaju ništa zajedničko sa originalnim STIHL motornim pilama.

Kako se zaštiti?

Ukoliko se ovakvi proizvodi prodaju na ulici, tržnici ili u prtljažniku vozila, to je uvijek siguran znak da se radi o prodaji krivotvorina, nekvalitetnih i rizičnih proizvoda. Jednako vrijedi za ponudu takvih proizvoda na internetu. STIHL prodaje svoje proizvode isključivo putem mreže ovlaštenih specijaliziranih trgovaca, koji jamče  originalnost proizvoda te osiguravaju servis i savjetovanje. Kod Vašeg STIHL specijaliziranog trgovca nećete kupiti jeftinu krivotvorinu, već stopostotnu STIHL kvalitetu. U to možete biti sigurni.

Napomena:

U slučaju nedoumice, savjetujte se sa STIHL specijaliziranim trgovcem. Za upite slobodno nam se obratite na info@unikomerc-uvoz.hr

s1

Original STIHL MS 180 und Fälschung von EMAS

s2

STIHL MS 380 und Fälschung von Swool

s3
  • Original STIHL MS 180 und Fälschung von EMAS

  • STIHL MS 380 und Fälschung von Swool

  • Oben: Original STIHL MS 440
    Unten: „Plumpe Fälschung" mit Aufkleber „STIHL MS 440"

s4

Oben: Original STIHL MS 440
Unten: „Plumpe Fälschung" mit Aufkleber „STIHL MS 440"

s5

Oben: Original STIHL MS 460
Unten: „Plumpe Fälschung" MS 460

s6

Oben: Original STIHL MS 440
Unten: Motorsäge ohne Modellbezeichnung, aber mit typischer STIHL Farbverteilung

s7

Oben: Original STIHL MS 440
Unten: „Plumpe Fälschung" ohne Modellbezeichnung

s8

Oben: Original STIHL MS 440
Unten: „Plumpe Fälschung" mit Aufkleber „STIHL MS 440", jedoch ohne STIHL Farbverteilung

s9

Wichtigstes Erkennungsmerkmal bei Original STIHL Motorsägen:
Erhabener und schwarz bedruckter STIHL Schriftzug auf Kettenraddeckel. STIHL verwendet niemals minderwertige Aufkleber für Markenname und Modellbezeichnungen.

Kolačići na Unikomerc-uvoz web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK