Unikomerc Uvoz Yt kanal

Oprez kod višedijelnih metalnih reznih alata za motorne trimere i čistače

metalni

Višedijelne metalne rezne alate (kao na slici) nipošto ne smijete upotrebljavati na STIHL motornim trimerima i STIHL motornim čistačima. Takva izmjena predstavlja neovlaštenu izmjenu ovih STIHL proizvoda.  Kod takvih alata postoji opasnost da se radi trošenja ili radi mehaničkih udaraca pojedini metalni dijelovi odlome i velikom brzinom odlete.  Stoga, korištenje višedijelnih metalnih reznih alata na motornim trimerima/čistačima može prouzrokovati teške ili smrtne ozljede kod korisnika ili treće osobe. Iz tog razloga, Europska komisija je 19. siječnja 2012. g. izdala rješenje, kojim se zabranjuje prodaja višedijelnih reznih alata (s nastavcima koji rade na načelu mlaćenja) za trimere i čistače u svim državama članicama EU.

Na STIHL trimerima i STIHL motornim čistačima može se upotrebljavati jednodijelni metalni rezni alat, ukoliko je upotreba takvog metalnog reznog alata dozvoljena i navedena u uputstvu za uporabu određenog STIHL uređaja. U takvim slučajevima, STIHL preporuča uporabu originalnog metalnog reznog alata, koje je prilagođeno upotrebi na STIHL trimerima/čistačima, kao i zahtjevima korisnika.

Više informacija, zanimljivosti i korisnih savjeta možete pronaći na našoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

Kolačići na Unikomerc-uvoz web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK