Unikomerc Uvoz Yt kanal

Kompatibilnost STIHL i Viking proizvoda s gorivom E10

gorivo

U cilju očuvanja okoliša te kako bi se sačuvale zalihe nafte, u EU je uvedeno gorivo E10. Oznaka E10 označava kraticu: slovo „E“ – označava etanol (alkohol), koji se dodaje benzinu, a „10“ označava da je dozvoljeni postotak etanola do 10 %. Uobičajeni benzin Super s najviše  5 % etanola i dalje je  dostupan. Gorivo E10 na benzinskim se crpkama može prepoznati po oznaci E10 u imenu: „NormalE10“, „SuperE10“ ili „SuperPlusE10“.

U pravilu gorivo E10 se može upotrebljavati kod svih STIHL motornih pila i motornih uređaja, kao i kod vrtnih uređaja VIKING sa motorima Briggs & Stratton, Kawasaki i Kohler. Kako bi se kompenzirao izmijenjeni sastav goriva, može se pojaviti potreba dodatnog podešavanja karburatora. Savjetujemo, da posjetite specijaliziranog STIHL trgovca.

Preporučujemo, da mješavinu za dvo-takne motore, koju ste pripremili sa gorivom E10, ne čuvate dulje od 30 dana, kako bi se smanjio stupanj segregacije goriva. U suprotnom,  moguća je kemijska reakcija u kojoj dolazi do razdvajanja benzina i ulja: vlaga iz zraka veže etanol i sakuplja se na dnu spremnika (kanistra). To može prouzrokovati teškoće u radu motora. Ovakva mješavina nije pouzdana ni nakon što se dobro pretrese.

U pravilu, neodgovarajuća pogonska sredstva ili mješavina goriva i ulja, koja odstupa od propisane, mogu dovesti do oštećenja na pogonu. Stoga preporučujemo uporabu STIHL Motomix i Viking MotoPlus goriva, koja su posebno prilagođena za motore i  osiguravaju visoke performanse i dugi životni vijek. Ova goriva mogu, za razliku od goriva kupljenih na benzinskim crpkama, biti pohranjena tijekom duljeg razdoblja.

Više informacija, zanimljivosti i korisnih savjeta možete pronaći na našoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

Kolačići na Unikomerc-uvoz web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK