Unikomerc Uvoz Yt kanal

Sponzoriranje izložbe plakata Borisa Bućana u MSU, Zagreb

izložba1

Doajen grafičkog dizajna i slikar Boris Bućan započinje umjetničko djelovanje kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća kada sudjeluje u prvim javnim urbanim intervencijama u Zagrebu. Od kraja šezdesetih godina okušava se u brojnim likovnim disciplinama, a posebice u grafičkom oblikovanju plakata. Samostalno izlaže od 1970. godine, kada se i intenzivnije počinje baviti oblikovanjem plakata najčešće za galerije, kazališta i koncertne dvorane. Uz brojne samostalne izložbe u nas i inozemstvu te važne međunarodne smotre izlagao je na Biennalu u Veneciji u više navrata, a 1984. samostalno, na bijenalu u São Paulu 1979. i 1989. kada dobiva posebno priznanje, te na trijenalu u Milanu 1992. g. Dobitnik je mnogih istaknutih međunarodnih nagrada i priznanja, te nagrade za životno djelo Hrvatskog dizajnerskog društva 2005. godine.

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb priprema do sada najveću izložbu plakata ovog renomiranog hrvatskog umjetnika na kojoj će biti predstavljeno oko 150 plakata nastalih unatrag četrdesetak godina koja će se odvijati tijekom travnja i svibnja 2016. g. u Muzeju suvremene umjetnosti.

Naše poduzeće je jedan od ponosnih sponzora ove izložbe, što je naš novi pokušaj potpore manifestacijama koje kulturi i umjetnosti naših prostora daju zasluženi značaj. Više o samoj izložbi pročitajte na donjem linku:

http://www.jutarnji.hr/boris-bucan--moji-plakati-su-uvijek-bili-slike--a-danas-je-plakat-kao-umjetnost---mrtav/1524210/

slika1.jpg
slika2.jpg
slika3.jpg
Više informacija, zanimljivosti i korisnih savjeta možete pronaći na našoj Facebook stranici i YouTube kanalu.

Kolačići na Unikomerc-uvoz web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK