STIHL M-Tronic

STIHL M-Tronic: Hladno pokretanje. Toplo pokretanje. Idealno pokretanje.


STIHL M-Tronic čini pokretanje vašeg radnog uređaja jednostavno uvijek pouzdanim zahvaljujući elektroničkoj regulaciji točke paljenja i dovoda goriva.  

STIHL M-Tronic: jamstvo optimalnog rada

Bez obzira na to jeste li tek krenuli s poslom, već neko vrijeme radite ili nakon stanke ponovno pokrećete svoj STIHL uređaj: M-Tronic regulira tijekom svakog rada trenutak paljenja i doziranje goriva precizno i elektronički, i to uzimajući u obzir vanjske uvjete kao što su temperatura, nadmorska visina i kvaliteta goriva. Tako se možete u potpunosti posvetiti svojem poslu i imati na raspolaganju već u samom startu vaš STIHL uređaj sa M-Tronicom.Komponente STIHL M-Tronic sustava do u detaljeKombi poluga sa prekidačem s funkcijom zaustavljanja

STIHL M-Tronic za hladan start treba još samo startnu poziciju na kombi poluzi. Nakon pokretanja možete odmah dati puni gas. Nakon isključivanja upravljačka poluga sama se vraća u svoju poziciju za rad. Zagrijani uređaj time se direktno može odmah ponovno pokrenuti. 

Upravljački mehanizam

Upravljački mehanizam je kontrolni centar STIHL M-Tronic tehnologije. Memory funkcija integrirana u sustav pamti posljednje radne postavke kako bi Vam odmah nakon ponovnog pokretanja pod istim vanjskim uvjetima na raspolaganju bila puna snaga motora. 

Mikroprekidač

Mikroprekidač  STIHL M-Tronic sustava registrira poziciju zaklopke za pokretanje te se zajedno sa elektroničkim detektorom temperature brine za izvrsno funkcioniranje pokretanja.  

Magnetski ventil

Elektronički magnetski ventil u roku od milisekunde daje motoru optimalnu količinu goriva koju je izračunao upravljački mehanizam. Zahvaljujući STIHL M-Tronicu tako nema potrebe za ručnom korekcijom rasplinjača. Rad punim kapacitetom od samog početka s proizvodom marke STIHL: vaše prednosti sa M-Tronicom


Jednostavno pokretanje

Sa STIHL M-Tronicom odmah nakon pokretanja možete dati puni gas. Potrebna količina goriva izračunava se posebno pomoću sustava i dovodi prema potrebi.  

Jednom podešavanje, dug optimalni rad

M-Tronic elektronički podešava količinu goriva u rasplinjaču za sve faze rada kao što su start, prazan hod, djelomično i potpuno opterećenje i to potpuno automatski i uvažavajući vanjske uvjete. Kako bi svaki M-Tronic sustav odmah optimalno funkcionirao, kod podešavanja prije prvog korištenja rado će vam pomoći specijalizirani prodavatelj u vašoj blizini. Tako možete biti sigurni u najbolji rad.  

Permanentna optimalna snaga motora

Pomoću temperature motora i broja okretaja upravljački mehanizam kontinuirano provjerava svaku fazu rada vaše motorne pile i neprekidno dozira gorivo tako da možete u svakom trenu profitirati optimalnom snagom motora.

Izvrsna reakcija na ubrzanje

Zahvaljujući elektroničkom regulacijom vremena paljenja i doziranja goriva uređaji sa STIHL M-Tronicom ubrzavaju spontano i brzo – i nakon hladnog starta.

Memory funkcija

STIHL M-Tronic kontinuirano pamti postavke vašeg zadnjeg rada te ih ponovno učitava i koristi nakon ponovnog pokretanja motorne pile. Tako vam kod svakog ponovnog pokretanja pod istim vanjskim uvjetima odmah na raspolaganju stoji puna snaga motora.  


STIHL M-Tronic Kalibracija

Kako bi vaš uređaj sa M-Tronicom optimalno funkcionirao, za to postoji osnovni uvjet: vaš STIHL specijalizirani prodavatelj bi trebao kalibrirati M-Tronic sustav na vašem uređaju prije prve upotrebe i raditi će optimalno samo ukoliko je ispravno podešen,. Ako je u vašem uređaju ugrađen M-Tronic 3.0, kalibraciju možete jednostavno izvršiti i sami. 


STIHL M-Tronic Reset

Ako primijetite da vaš STIHL uređaj sa M-Tronicom za vrijeme rada ima problema, specijalizirani prodavatelj može brzo i jednostavno očitati to s vašeg M-Tronic uređaja, postaviti dijagnozu i resetirati ga. Ukoliko to radije želite učiniti sami, postoji mogućnost resetiranja „na drvu“. Napravite 5 ravnomjernih poprečnih rezova na trupcu promjera od otprilike 30 cm. Broj okretaja vašeg uređaja trebao bi pritom biti između 8.001 i 11.201 okretaja u minuti.Svi proizvodi sa STIHL M-Tronicom

STIHL M-Tronic ne postoji u svim uređajima – ali se nalazi u mnogim uređajima u različitim područjima upotrebe. Njime su opremljeni slijedeći uređaji:

preporučeni proizvodi
 • STIHL motorna pila MS 362 C-M s M-Tronicom
 • Motorna pila STIHL MS 661 C-M s M-Tronicom
 • Lagana profesionalna motorna pila MS 201 C-M s M-Tronicom
 • Motorna pila STIHLMS 261 C-M s M-Tronicom
 • Motorna pila STIHL MS 241 C-M s M-Tronicom
 • Potpuno elektronička motorna pila STIHL MS 441 C-M s M-Tronicom
 • STIHL motorna kosa FS 490, FS 510 C, FS 560 C s M-Tronicom
 • STIHL profesionalna motorna kosa FS 460 C-EM s M-Tronicom


Sažetak: STIHL M-Tronic


 • STIHL M-Tronic je upravljački sustav motora koji precizno regulira vrijeme paljenja i doziranje goriva. 
 • Preciznost STIHL M-Tronica temelji se na senzorima u motoru.
 • STIHL M-Tronic brine se za permanentno optimalan učinak motora – bez obzira na to gdje radite.
 • STIHL M-Tronic memorira zadnje postavke kod ponovnog pokretanja motora. 
 • Jednom kalibriran STIHL M-Tronic čini rad motora optimalnim.  
 • Mnogi STIHL proizvodi opremljeni su M-Tronicom.Što je STIHL M-Tronic?
STIHL M-Tronic brine za optimalan rad vašeg motornog uređaja – jer kao upravljački sustav motora STIHL M-Tronic u svakoj fazi rada pomoću senzora, elektronički i precizno regulira dovod goriva i vrijeme paljenja.