STIHL ErgoStart

STIHL ErgoStart: pokretanje nikad nije bilo lakše


STIHL ErgoStart-tehnologija znatno olakšava pokretanje STIHL motornih uređaja sa startnim užetom.

STIHL ErgoStart: što je to?

S inovativnim STIHL ErgoStart uređajima možete STIHL motorne uređaje pokrenuti bez velikog napora. To omogućava dodatna opruga između radilice pogonskog uređaja i role startnog užeta. STIHL uređaji sa ErgoStartom u oznaci modela imaju slovo "E".


Lagani potez: STIHL ErgoStart sustav

Dok su kod aktiviranja Standard-startnog sustava sa startnim užetom potrebni trzajni, brzi pokreti, kod pokretanja uređaja sa STIHL ErgoStartom dovoljan je jedan miran, ravnomjeran potez na startnom užetu. Ostatak postupka pokretanja obavit će STIHL ErgoStart sustav.STIHL ErgoStart: jedan sustav, mnogo prednosti

  • Minimalan napor: maksimalna opterećenja su kod pokretanja motora značajno reducirana.
  • Mirno, ravnomjerno povlačenje startnog užeta: posebna opterećenja prouzrokovana kompresijom u cilindru ne osjete se na startnom užetu. 
  • Sporija brzina pokretanja: potrebna brzina kod povlačenja užeta za pokretanje znatno je reducirana. 
  • Pouzdano pokretanje: neovisno o tome povlačite li brzo ili sporo startno uže – motor se pokreće bez problema i pouzdano.  


Kako funkcionira STIHL ErgoStart sustav

Dovoljno je ravnomjerno povlačenje sa dva prsta, jer u usporedbi s dosadašnjim startnim komponentama, sa STIHL ErgoStartom možete startno uže povlačiti ne samo čuvajući snagu već i za dvije trećine sporije. 
Ravnomjernim povlačenjem startnog užeta napinje se opruga između role užeta i radilice. Čim pohranjena snaga opruge postane veća od kompresijskog tlaka motora, motor se pali. Kompresijskim procesom u motoru smanjuju se opterećenja dlana i ruke. 


STIHL ErgoStart: naknadna ugradnja i olakšanje pokretanja

STIHL ErgoStart sustav može se ugraditi naknadno. U tu svrhu kod specijaliziranog trgovca u ponudi su kompleti setova za STIHL motorne uređaje. Ukoliko se vaš STIHL ErgoStart sustav pokvari ili želite kupiti zamjenske dijelove ili imate pitanja u vezi popravka, također se možete obratiti specijaliziranom trgovcu u vašoj blizini. 

Sažetak: STIHL ErgoStart ukratko

  • STIHL ErgoStart je model opreme za pokretanje koji omogućuje jednostavne procese paljenja uređaja sa povlačenjem startera.  
  • Zahvaljujući STIHL ErgoStartu uređaje na povlačenje startera možete pokrenuti ravnomjerno i sa dvije trećine manjom vučnom silom. 
  • STIHL ErgoStart se može dodatno opremiti.
  • Zahvaljujući STIHL ErgoStartu manja su tjelesna opterećenja kod pokretanja uređaja. 
  • Startanje uređaja moguće je bez problema i za manje snažne osobe zahvaljujući STIHL ErgoStartu.


Što je STIHL ErgoStart?
STIHL Ergostart tehnologija značajno olakšava pokretanje STIHL-ovih motornih uređaja sa startnim užetom.