Unikomerc Uvoz Yt kanal

RT 4097 S

Kompaktna traktorska kosilica s postranim izbacivanjem otkosa

RT 4097 S

Kataloški broj: 6165 200 0008

Povećaj
Slike

Traktorska kosilica STIHL RT 4097 S oslobađa vas posla oko zbrinjavanja prikupljenog otkosa, čime stvara znatnu uštedu na vremenu potrebnom za održavanje velikih travnatih površina. Zahvaljujući postranom izbacivanju otkosa izostaje potreba za pražnjenjem košare za travu, tako da je moguće kositi velike površine bez pauze. Rad s ovom kosilicom posebno je lak i jednostavan - sustav upravljanja motorom uobličen je tako da se smjerom i brzinom vožnje upravlja samo pomoću jedne nožne pedale. Za povećanje udobnosti korištenja podna razina kosilice nisko je nad tlom, što olakšava penjanje i silazak s kosilice, a usto je vozaču ostavljeno mnogo prostora za noge. Vozačko sjedalo moguće je prilagoditi stasu poslužioca po više osi i bez potrebe za dodatnim alatom. Sve druge komande također su nadohvat ruke vozaču i prilagođene su da maksimalno olakšaju korištenje uređaja. Ovome možemo dodati sedmerostupanjsko centralno podešavanje visine košnje, te elektromagnetsko kvačilo sustava noževa, kojim se jednostavno i intuitivno upravlja s vozačevog sjedišta. Graničnici košnje s prednje strane kosišta osiguravaju stalnu širinu košnje i precizan rad. 

Verzija

Kataloški broj
Cijena
 • RT 4097 S 6165 200 0008 21000,00 kn*

* Neobvezujuća preporučena cijena od siječnja 2020. godine, važeća za tržište RH. Neobvezujuće preporučene cijene ne odnose se na akcijsku prodaju. 

Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RT 4097 S

Specifikacija

Prikladna za travnjakedo 6.000 m²
Širina košnje95 cm
Visina košnje35-90 mm
Pogonhidrostatski
Kapacitet spremnika goriva9 l
Obujam motora500 cm³
Snaga motora8,7 kW / 11,8 PS
Broj okretaja radnog alata3.000 U/min
Duljina uređaja s košom za sakupljanje trave191 cm
Visina uređaja do sjedala116 cm
Širina uređaja116 cm
Težina uređaja202 kg
Zajamčena razina zvučne snage LWAd100 dB(A)
Izmjerena razina zvučnog tlaka LpA86 dB(A)
Nesigurnost KpA1 dB(A)
Nesigurnost vibracija sjedala K0,25 m/s²

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RT 4097 S

Posebne značajke

 • Turf-Reifen
  Profilirani pneumatici

  Profilirani veliki pneumatici svojom velikom gaznom površinom štite travnjak od nagnječenja. Urezi na njihovoj površini osiguravaju precizan hod kosilice. 

 • Anhängevorrichtung
  Priprema za priključivanje dodatne opreme

  Integrirana priprema za priključivanje dodatne opreme omogućava olakšano opremanje kosilice dodacima kao što je praktična prikolica za transport otkosa ili alata, a koju je samu za sebe moguće koristiti kao spretna ručna kolica. 

 • Zentrale Schnitthöhenverstellung
  Centralno podešavanje visine košnje

  Ručka za centralno podešavanje visine košnje smještena je tik uz vozačevo sjedište. Praktična i na dohvat ruke, omogućava podešavanje visine košnje bez napora i u osam stupnjeva. 

 • Mähdeck mit Seitauswurf
  Kosište s postranim izbacivanjem otkosa

  Kosište s postranim izbacivanjem otkosa omogućava košnju velikih površina u kraćem roku, budući da otkos ostaje na travnjaku i nema potrebe za pražnjenjem košare. 

 • Robuster Rahmen
  Robusni okvir vozila

  Okvir ove traktorske kosilice iznimno je čvrst i elastičan, te je odgovoran za kompaktnu građu uređaja koja omogućuje stabilno i pouzdano priključivanje dodatnih elemenata, kao što je npr. ralica za snijeg. 

 • Gefederter und verstellbarer Sitz
  Amortizirajuće i podesivo upravljačko sjedalo

  Savršena sjedaća pozicija za poslužioca ove kosilice namjestiva je bez upotrebe dodatnog alata. Time se postiže optimalna radna pozicija za radnika svakog stasa. 

 • Niedriger Durchstieg
  Nizak nivo podne razine

  Nizak nivo podne razine kosilice omogućava lako uspinjanje do upravljačkog sjedišta, kao i silazak sa stroja. 

 • Fangleitsystem
  Usmjerivački sustav

  Usmjerivački sustav smješten na bočnim stranama kosišta služi usmjerivanju trave u sustav kosišta osiguravajući pritom uvijek stalnu širinu košnje. 

 • 1-Pedal-Fahrantrieb
  Upravljanje voznim funkcijama pomoću jedne nožne pedale

  S ciljem olakšanja i pojednostavljenja upravljanja kosilicom, pogonski uređaj uobličen je tako da se vožnjom upravlja pomoću jedne nožne pedale. Nagibom pedale zadaje se hod stroja prema naprijed odnosno unatrag. Također, osjetljivost ove upravljačke komande omogućava lako i precizno odabrati željenu brzinu kretanja odnosno stajanje na mjestu. U slučaju potrebe za oštrim zaustavljanjem to se obavlja pritiskom na posebnu pedalu kočnice. 

 • Elektromagnetische Messerkupplung (EBC)
  Elektromagnetsko kvačilo sustava noževa

  Elektromagnetsko kvačilo sustava noževa omogućava brzo i učinkovito pokretanje odnosno zaustavljanje sustava noževa kosišta. Tom funkcijom upravlja se lako s upravljačkog sjedišta. 

 • Mulchfunktion
  Funkcija usitnjavanja otkosa - dodatak (nadoplata)

  Dogradnjom sustava za usitnjavanje otkosa ovaj stroj osposobljava se za tzv. malčiranje. U tu svrhu potrebno je skinuti košaru za otkos i sa stražnje strane uređaja u tunel za transport otkosa u košaru umetnuti blokadu tunela. Na taj način zadržavamo otkos u prostoru kosišta, gdje biva sasjeckan u male segmente. Tako usitnjen otkos potom pada natrag na tlo travnjaka, gdje biva ostavljen u svrhu prihrane tla vrijednim mineralnim sastojcima, te s ciljem očuvanja vlažnosti tla, a i zaštite vlati trave od negativnog utjecaja UV zraka. Ovaj način iskorištavanja otkosa ujedno nas oslobađa obaveze za zbrinjavanjem pokošene trave. 

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

RT 4097 S

Pribor

 • AAH 200 - Abdeckhaube
  AAH 200 - Zaštitna cerada

  Zaštitna cerada nudi učinkovitu zaštitu kosilice od prašine i onečišćenja podmazanih dijelova uređaja, te omogućava uredno skladištenje u spremištu. 

  Proizvod

  Cijena
  • AAH 200 - Zaštitna cerada1312,50 kn*
 • PICK UP 300
  PICK UP 300

  Ova praktična prikolica za traktorsku kosilicu može poslužiti i pri obavljanju poslova u vrtu ili povrtnjaku u funkciji ručnih kolica (tački). Idealna je za prijevoz tereta do 150 litara volumena.

  Proizvod

  Cijena
  • PICK UP 3003375,00 kn*
 • ACB 010 - Erhaltungsladegerät
  ACB 010 - Uređaj za punjenje i održavanje akumulatora

  Uređaj za punjenje i održavanje akumulatora pomaže održati akumulator uvijek napunjenim i spremnim, a ujedno produljuje radni vijek i kapacitet akumulatora. Jednostavnim priključivanjem na kućnu naponsku mrežu i na akumulator osigurati ćemo uvijek pun i ispravan akumulator. 

  Proizvod

  Cijena
  • ACB 010 - Uređaj za punjenje i održavanje akumulatora450,00 kn*
 • AMK 097 S - Mulchkit
  AMK 097 S - Zatvarač tunela za travu (Oprema za malčiranje)

  Ovaj dodatak ugrađuje se u tijelo kosišta s donje strane s ciljem zatvaranja izlaza iz tunela kosišta prema košari za travu. Time se otkos zadržava u radnom opsegu noževa i biva samljeven u fine segmente. Tako samljeven otkos pada na tlo među vlati trave travnjaka i tu biva ostavljen s ciljem vraćanja vrijedni mineralnih tvari natrag u tlo, te u svrhu zadržavanja vlage tla i trave. 

  Proizvod

  Cijena
  • AMK 097 S - Zatvarač tunela za travu (Oprema za malčiranje)387,50 kn*
 • AGW 098
  AGW 098 Valjak za poravnavanje travnjaka

  Valjak za poravnavanje travnjaka, širine 98 cm, za sve modele traktorskih kosilica.

  Proizvod

  Cijena
  • AGW 098 Valjak za poravnavanje travnjaka2375,00 kn*
 • ASP 125 - Schneeräumschild
  ASP 125 - Ralica za snijeg

  Ova ralica za snijeg širine 125 cm omogućava učinkovito iskorištenje vaše traktorske kosilice i zimi. Podešavanje ploče za odgrtanje po visini i postrance moguće je obavljati i u udobnosti upravljačkog sjedišta. 

  Proizvod

  Cijena
  • ASP 125 - Ralica za snijeg7750,00 kn*
 • ASK 018 - Schneeketten
  ASK 018 - Lanci za snijeg

  Ovi praktični lanci za snijeg omogućuju sigurnu i učinkovitu vožnju zasniježenim površinama. Prikazani model namijenjen je 18-inčnim pneumaticima. 

  Proizvod

  Cijena
  • ASK 018 - Lanci za snijeg787,50 kn*
 • ADL 012 - Diagnose-Ladegerät
  ADL 012 - Uređaj za punjenje i dijagnostiku akumulatora

  Uređaj za punjenje i dijagnostiku akumulatora namijenjen je optimalnom punjenju akumulatora i otkrivanju kvarova i nedostataka na akumulatorima napona 12 V.

  Proizvod

  Cijena
  • ADL 012 - Uređaj za punjenje i dijagnostiku akumulatora725,00 kn*
 • APO 030 - Benzinabsaugpumpe
  APO 030 - Usisna pumpa za gorivo

  Usisna pumpa za gorivo omogućava odstranjivanje goriva iz spremnika.

  Proizvod

  Cijena
  • APO 030 - Usisna pumpa za gorivo115,49 kn*

*Ovisno o zemlji tržišta moguća su odstupanja u asortimanu i navedenim podacima. Također su moguće izmjene u tehnici izvedbe, cijeni i dodatnoj opremi.

Kolačići na Unikomerc-uvoz web stranici

Ova stranica koristi kolačiće (cookies) radi boljeg djelovanja i bilježenja statistike posjeta. Ukoliko se slažete sa upotrebom kolačića kliknite OK.
Ako želite saznati više o politici privatnosti kliknite ovdje.

OK