Pravilna mješavina za motornu kosu

Benzinske motorne kose pogone se mješavinom benzina i motornog ulja. Tako osiguravate funkcije motora i njegov radni vijek.

NAŠA PREPORUKA MJEŠAVINE ZA VAŠU MOTORNU KOSU

Pravilna mješavina je za vašu motornu kosu vrlo važna. Neprikladno gorivo ili omjer mješavine može dovesti do ozbiljnih oštećenja motora, uključujući oštećenje klipa motora, pojačano trošenje i sl. Za motorne kose preporučamo slijedeći omjer mješavine:

1:50 ZA STIHL DVOTAKTNO MOTORNO ULJE

1 : 50 = 1 dio ulja + 50 dijelova benzina

DRUGE MARKE DVOTAKTNOG MOTORNOG ULJA KLASIFIKACIJE TC

Sljedeći omjer mješavine također vrijedi za dvotaktno motorno ulje drugih marki, ukoliko ima TC klasifikaciju:

1 : 50 = 1 dio ulja + 50 dijelova benzina

PRIMJER – MJEŠAVINA ZA MOTORNE KOSE

OMJER MJEŠAVINE

Za omjer mješavine 1 : 50 potrebno vam je pet litara benzina i 0,10 litara, odnosno 100 mililitara STIHL ulja za dvotaktne motore.

KOJE GORIVO JE PRIKLADNO ZA MJEŠAVINU?

Koristite markirani benzin s minimalnim oktanskim brojem od 90 RON - to je uobičajeno super gorivo za automobile koje imate na benzinskim postajama.

KOJE MOTORNO ULJE JE PRIKLADNO ZA MJEŠAVINU?

Koristite samo kvalitetno dvotaktno motorno ulje koje je u skladu s TC klasifikacijom. Preporučamo STIHL dvotaktno motorno ulje koje je posebno dizajnirano za STIHL motore i na taj način omogućava dug radni vijek motora.

Pažnja:

Motorna ulja slabije kvalitete mogu oštetiti motor, brtvene prstenove, vodove i spremnik goriva.

Napomena za mješavinu:

Da biste pripremili mješavinu, u poseban kanistar prikladan za gorivo prvo nalijte motorno ulje, a zatim benzin. Prije no što točite mješavinu goriva u vašu motornu kosu, potrebno je dobro promiješati odnosno protresti mješavinu u kanistru. Kanistar pažljivo otvoriti, zbog mogućeg nastajanja tlaka.

STIHL MJEŠAVINA ZA MOTORNE KOSE

PRAVILNO GORIVO ZA MOTORNE KOSE

U principu, neprikladno gorivo ili omjer smjese goriva i ulja koji odstupa od propisanog, može dovesti do oštećenja motora. Ako želite biti posve sigurni i bezbrižni za vrijeme rad sa STIHL uređajima, možete koristiti STIHL MotoMix gorivo.

Ovo gorivo ne sadrži etanol i posebno je prilagođeno motorima naših uređaja te jamči visoke performanse i dugi radni vijek.

SAŽETAK: MJEŠAVINA GORIVA ZA BENZINSKE KOSE

  • Pravilna mješavina je za motornu kosu vrlo važna, čuva ju od raznih oštećenja, primjerice oštećenja klipa.
  • Kod STIHL dvotaktne mješavine preporuča se omjer mješavine 1:50 što odgovara omjeru 1 dio ulja plus 50 dijelova benzina.
  • Kod drugačije markiranog dvotaktnog motornog ulja obratite pozornost na klasifikaciju TC i također ga pomiješajte u omjerom mješavine 1:50.
  • Za benzinske motorne kose STIHL preporuča MotoMix gorivo za benzinske motorne kose. To je gotova mješavina, savršeno prilagođena motoru, s vrlo niskom emisijom ispušnih plinova, velike snage i jednostavnog skladištenja.